Učitelia z Košického kraja sa vzdelávajú v umeleckých projektoch

15.03.2012 Košice

Košice 15. marca (TASR) - Pedagógovia základných a stredných škôl Košického kraja sa dnes začali vzdelávať v rámci workshopu, ktorý je súčasťou dvojročného projektu Supertrieda Košice 2013. Vzdelávania sa zúčastní tridsiatka učiteľov. Podľa organizátorov školy nedostatočne vzdelávajú svojich zamestnancov v umeleckých projektoch, výzva prišla priamo z radov učiteľov.

Manažér projektu SPOTs Christian Potiron informoval, že workshop je dvojdňový (15.-16.3.) a koná sa v Knižnici pre mládež mesta Košice pod vedením dramatika Silvestra Lavríka a Bela Felixa. "V priestoroch knižnice bude vyvíjať vzdelávaciu činnosť paralelne hudobná, dramatická, hudobno-dramatická, legislatívna a praktická dielňa," priblížil Potiron.

Workshop bude tematicky zameraný na tvorivú hudobnú pedagogiku, literárno-hudobno-dramatické predstavenie, spojenie hudobnej výchovy s informatikou a vzdelávanie venované psychologickým otázkam pri tvorbe vzťahov v detskom kolektíve. Učiteľom ponúknu aj praktické ukážky - návodom na uchopenie témy, tvorbu scenára, tvorbu predstavenia, hudby, dialógov, na réžiu či výtvarné spracovanie.

Workshop pripravilo občianske združenie Supertrieda a tím projektu SPOTs z neziskovej organizácie Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013.
 

Vyberte región